20.03.2018 r. Zielono mi

Chcąc godnie i zdrowo przywitać wiosnę kasa I postanowiła przygotować na jej cześć ucztę! W ruch poszły noże i twarożek, i tak oto powstały pyszne kanapki.
Przyznać się jednak musimy, że poza wiosną główną inspiracją owej uczty był bujny ogród, który w niesamowitym tempie wyrósł na naszym parapecie
Wszystkie kanapki szybko zyskały kolor zielony dzięki pachnącej rzeżuszce, kiełkom rzodkiewki i królującemu na parapecie szczypiorkowi.
Było pyyysznie, a co najważniejsze – zdrowo.
Ciekawostka dotycząca rzeżuchy: czy wiecie, że aromatyczna rzeżuszka, którą siejemy w domu tak na prawdę nazywa się pieprzyca siewna. Roślina znana jest w Polsce pod zwyczajową nazwą „rzeżucha”, co jest o tyle mylące, że nazwa rzeżucha odnosi się do zupełnie innego rodzaju roślin.